4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken feta met pistachekorst en geroosterde bietjes

Gebakken feta met pistachekorst en geroosterde bietjes

ingrediënten


35 min
4 personen
75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 plakken feta

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

25 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram rauwe biet

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

staafmixer met hakmolen

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil intussen de bieten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit.
  • 2 Snijd de bieten in partjes van ca. 1 cm. Meng met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
  • 3 Snijd de peterselie fijn. Meng de rest van de olijfolie, het citroensap en de peterselie tot een geurige kruidenolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Doe de pistachenoten in de hakmolen en hak fijn. Doe de fijngehakte noten op een bord. Schep de bloem op een tweede bord en klop het ei los in een diep bord. Dep de plakken feta droog met keukenpapier en halveer ze. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de fijngemalen pistachenoten.
  • 5 Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de feta rondom knapperig en lichtbruin. Verdeel de veldsla over de borden. Leg de bietjes en pistachefeta erop en besprenkel de sla met wat kruidenolie. Bestrooi met citroenrasp naar smaak.

bereidingstip

Kruidenolie maken als een pro doe je zo: blancheer de peterselie 15 seconden in kokend gezouten water. Laat afkoelen in water met ijsblokjes. Dep droog, mix de olie zoals in het recept en zeef met een kaasdoek. Zo krijg je felgroene peterselie-olie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 19 gram