4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Gebakken funghi met pancetta en knoflook

Gebakken funghi met pancetta en knoflook

ingrediënten


20 min
4 personen
500 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

75 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

75 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels tijm

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie met de knoflook en tijm op een lage stand tot het begint te geuren, maar de knoflook nog niet verkleurt.
  • 2 Voeg de pancetta en champignons toe en bak op middelhoge stand snel om en om. Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.

bereidingstip

Deze gebakken champignons zijn lekker als topping op bruschetta, als voorgerecht maar ook door de pasta, risotto of een omelet.

wijnadvies

Ga je voor de bruschetta? Schenk er dan Cuvée 56 Frizzante bij. Bij een pasta, risotto of omelet is een Terrazzano Verdicchio heerlijk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 8 gram