4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht
home recepten Gebakken garnalen met avocadosalade

Gebakken garnalen met avocadosalade

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram fijne bladsla

dit product is niet beschikbaar

mespunt franse mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels notenolie
1 avocado

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels diepvriesbieslook
2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de chilipoeder, geperste knoflook en peper door de garnalen.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon, rasp 1 eetl. van de schil en pers de vrucht. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • 3 Meng de (noten)olie met sinaasappelsap en 1/2 eetl. sinaasappelrasp, mosterd, peper en zout.
  • 4 Schep de dressing door de avocado en gemengde sla.
  • 5 Verhit de olie in een koekenpan of wok en roerbak hierin de garnalen 2-3 minuten.
  • 6 Verdeel de gebakken garnalen over de salade en garneer met bieslook en sinaasappelrasp.

bereidingstip

In plaats van garnalen zijn reepjes kabeljauwfilet ook heel lekker.

wijnadvies

Vul de glazen met een frisse witte Elzasser Pinot Blanc. Deze heeft iets vettigheid die bij de garnalen prima combineert. Of schenk Edelzwicker uit de Elzas (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté