- 1 Meng de chilipoeder, geperste knoflook en peper door de garnalen.
- 2 Boen de sinaasappel schoon, rasp 1 eetl. van de schil en pers de vrucht. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
- 3 Meng de (noten)olie met sinaasappelsap en 1/2 eetl. sinaasappelrasp, mosterd, peper en zout.
- 4 Schep de dressing door de avocado en gemengde sla.
- 5 Verhit de olie in een koekenpan of wok en roerbak hierin de garnalen 2-3 minuten.
- 6 Verdeel de gebakken garnalen over de salade en garneer met bieslook en sinaasappelrasp.
bereidingstip
In plaats van garnalen zijn reepjes kabeljauwfilet ook heel lekker.
wijnadvies
Vul de glazen met een frisse witte Elzasser Pinot Blanc. Deze heeft iets vettigheid die bij de garnalen prima combineert. Of schenk Edelzwicker uit de Elzas (9-11ºC).