- 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 Hak intussen de steeltjes van de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoenen. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad lichtbruin en schud op een bord.
- 3 Verhit in een ruime koekenpan de zonnebloemolie. Fruit de knoflook, gember en koriandersteeltjes 1 min.
- 4 Schep de rijst erdoor en bak 2 min. op een hoge stand mee. Hak het korianderblad fijn.
- 5 Voeg de sesamolie, het sesamzaad en korianderblad toe en breng de rijst op smaak met zout en peper.
bereidingstip
Snijd de limoenen in partjes en serveer ze bij de rijst.. Gooi steeltjes van zachte kruiden als koriander, basilicum en dille niet weg! Deze hebben veel smaak. Fruit de fijngehakte steeltjes mee voor een saus of soep en garneer met het blad van de kruiden.