4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Gebakken gember-korianderrijst met sesam

Gebakken gember-korianderrijst met sesam

ingrediënten


20 min
4 personen
2 theelepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

5 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes koriander

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Hak intussen de steeltjes van de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoenen. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad lichtbruin en schud op een bord.
  • 3 Verhit in een ruime koekenpan de zonnebloemolie. Fruit de knoflook, gember en koriandersteeltjes 1 min.
  • 4 Schep de rijst erdoor en bak 2 min. op een hoge stand mee. Hak het korianderblad fijn.
  • 5 Voeg de sesamolie, het sesamzaad en korianderblad toe en breng de rijst op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Snijd de limoenen in partjes en serveer ze bij de rijst.. Gooi steeltjes van zachte kruiden als koriander, basilicum en dille niet weg! Deze hebben veel smaak. Fruit de fijngehakte steeltjes mee voor een saus of soep en garneer met het blad van de kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 384 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 7 gram