4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken kabeljauw met gewokte garnalen en vanillesaus

Gebakken kabeljauw met gewokte garnalen en vanillesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

700 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter visfond
250 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm voor de saus de wijn, fond en het vanillestokje. Kook zachtjes tot 1/3 van de vloeistof over is en zeef het vocht boven een andere pan.
  • 2 Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit met de kookroom door het ingekookte vocht. Kook de saus circa 10 minuten op een lage stand en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Bestrooi de filets met zout en haal ze door de bloem. Verhit de boter en bak de vis hierin circa 3 minuten per kant.
  • 4 Verhit de olie in een wok en roerbak intussen de garnalen met de knoflook en paprika 2-3 minuten. Serveer de kabeljauw met de garnalen en vanillesaus. Bestrooi met de bieslook.

bereidingstip

Bij een hoofdgerecht als dit eet je natuurlijk ook groente. Ga voor asperges: kook ze circa 8 minuten en laat ze 10-15 minuten in het kookvocht staan. Serveer met gebakken of gekookte krieltjes en gesmolten boter.

wijnadvies

De vanille bij dit recept verlangt wit met een zoetje: een aanrader is Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté