4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken kabeljauw met groene asperges, krieltjes en Franse saus (à la gribiche)

Gebakken kabeljauw met groene asperges, krieltjes en Franse saus (à la gribiche)

ingrediënten


20 min
4 personen
30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwhaasjes
citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel franse mosterd
2 augurken

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

350 gram groene asperges
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 ovenschalen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de krieltjes om met 2 eetl. olie en (zee)zout in een ovenschaal en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
  • 2 Snijd intussen een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel over een ovenschaal. Schep om met 1 eetl. olie, zout en peper. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven naast de krieltjes. Schep na 10 min. zowel de krieltjes als de asperges om.
  • 3 Kook intussen de eieren in ca. 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Hak de eieren fijn. Meng met de kappertjes, verse en gedroogde kruiden, augurk, mosterd en rest van de olie. Breng op smaak met citroensap en peper. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast.
  • 4 Dep de vis droog en bestrooi met bloem, zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan op een middelhoge stand en bak de kabeljauw in ca. 7 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • 5 Serveer de krieltjes, asperges en kabeljauw met de saus à la gribiche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 554 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 35 gram