4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken koolvisfilet op aardappelpuree met tuinkruiden

Gebakken koolvisfilet op aardappelpuree met tuinkruiden

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel groene olijf

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zwarte olijf

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tuinkruiden

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskoolvisfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de vis droog. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit. Besprenkel de visfilets met citroensap.
  • 2 Kook de aardappelen gaar. Meng zout en peper door de bloem en wentel de koolvis erdoor.
  • 3 Giet de gare aardappelen af en stamp ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en gehakte tuinkruiden tot een luchtige puree. Houd deze even warm.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie. Bak hierin de koolvis aan beide kanten goudbruin en gaar in 4-5 minuten. Schep de vis uit de pan.
  • 5 Voeg de citroenrasp, tomatenblokjes en olijven bij het bakvet. Serveer de vis op een bedje van aardappelpuree met de saus eromheen.

bereidingstip

Gebruik voor de verse tuinkruiden een mengsel van peterselie, bieslook en bladselderij.. Lekker met worteltjes en/of sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 31 gram