- 1 Doe de tofublokjes in een schaal en schep ketjap, de sambal en de gemberpoeder erdoorheen. Laat dit een uurtje marineren.
- 2 Breng een ruime pan water met zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps een minuut. Schep ze uit het water in een vergiet en spoel ze met koud water. Snijd de sugarsnaps in de lengte een keer door.
- 3 Leg de mie in het kokende water en zet de warmtebron uit. Laat de mie een paar minuten wellen en roer dan los met een vork.
- 4 Giet de mie af en spoel onder de kraan om plakken te voorkomen. Laat de mie uitlekken en knip deze eventueel met een schaar een paar keer door.
- 5 Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de blokjes tofu op hoge stand al omscheppend knapperig. Giet het restje marinade erbij en zet even apart.
- 6 Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de knoflook en mie al omscheppend lichtbruin.
- 7 Voeg de sugarsnaps, de tofublokjes en het sesamzaad toe en bak nog enkele minuten mee tot alles goed warm is.
- 8 Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer direct en garneer met de bosui en de sesamzaadjes.