4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken mie met sugarsnaps en pikante tofu

Gebakken mie met sugarsnaps en pikante tofu

ingrediënten


30 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

250 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sambal manis

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

250 gram tofu

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de tofublokjes in een schaal en schep ketjap, de sambal en de gemberpoeder erdoorheen. Laat dit een uurtje marineren.
  • 2 Breng een ruime pan water met zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps een minuut. Schep ze uit het water in een vergiet en spoel ze met koud water. Snijd de sugarsnaps in de lengte een keer door.
  • 3 Leg de mie in het kokende water en zet de warmtebron uit. Laat de mie een paar minuten wellen en roer dan los met een vork.
  • 4 Giet de mie af en spoel onder de kraan om plakken te voorkomen. Laat de mie uitlekken en knip deze eventueel met een schaar een paar keer door.
  • 5 Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de blokjes tofu op hoge stand al omscheppend knapperig. Giet het restje marinade erbij en zet even apart.
  • 6 Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de knoflook en mie al omscheppend lichtbruin.
  • 7 Voeg de sugarsnaps, de tofublokjes en het sesamzaad toe en bak nog enkele minuten mee tot alles goed warm is.
  • 8 Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer direct en garneer met de bosui en de sesamzaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 21 gram