4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken noten-rijstsalade

Gebakken noten-rijstsalade

ingrediënten


35 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelazijn
4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gember

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecannoten
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram meergranenrijst

dit product is niet beschikbaar

4 rode uien

dit product is niet beschikbaar

350 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

350 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet 4 eetlepels olie over de groenten en rooster in de oven in 30-35 minuten goudbruin. Schep halverwege om. Kook intussen de rijst.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin alle noten circa 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de gekookte rijst toe en bak nog 3 minuten verder. Houd apart.
  • 3 Meng de gember met de sojasaus, azijn en sesamolie. Meng de notenrijst met de geroosterde groenten en giet de dressing erover. Schep een paar keer om en voeg de koriander toe. Schep kort om en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 995 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 19 gram