4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken pangafilet met ansjovisboter

Gebakken pangafilet met ansjovisboter

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 diepvriespangafilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Meng alle ingrediënten voor de ansjovisboter door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen zwarte peper. Vorm in vershoudfolie een rol van de ansjovisboter en laat de boter hard worden in de koelkast.
  • 2 Dep de pangafilets goed droog met keukenpapier. Breng de filets op smaak met zout en versgemalen peper en wentel ze lichtjes door de bloem.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de filets in circa 2 minuten goudbruin op een hoge stand. Keer de filets om en bak ze nogmaals circa 2 minuten. Leg de gebakken filets op een schaal.
  • 4 Snijd de ansjovisboter in plakjes. Leg een plakje boter op de gebakken pangafilets en serveer direct.
  • 5 Lekker met een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté