4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gebakken peren met hazelnoten en honing

Gebakken peren met hazelnoten en honing

ingrediënten


20 min
4 personen
4 bollen vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

snufje gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

4 kleine handperen

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de peren doormidden en laat de steeltjes eraan zitten. Schep met een lepeltje aan beide kanten het klokhuis eruit en leg de halve peertjes met de bolle kant op de bakplaat.
  • 2 Hak de hazelnoten grof. Roer de specerijen, honing en citroensap door elkaar en bestrijk hiermee het vruchtvlees van de peertjes. Leg in het holletje van elke peer een klein stukje boter en bestrooi met de hazelnoten. Bak de peertjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Roer de cranberrycompote los met een lepeltje water. Leg op elk bordje 2 halve peren. Serveer direct met een bol ijs en de cranberrysaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 2 gram