4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken rijst met aubergine en biefrepen

Gebakken rijst met aubergine en biefrepen

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

400 gram bieflappen

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst en laat uitgespreid in een grote schaal afkoelen.
  • 2 Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi deze aan beide kanten met zout. Leg de plakken tussen keukenpapier en zet er gewicht op, bijvoorbeeld een stapel borden.
  • 3 Verhit de olie en fruit hierin de ui en paprika circa 5 minuten.
  • 4 Schep de biefreepjes om met de oregano, knoflook, citroenrasp, zout en peper. Laat even staan.
  • 5 Dep de aubergine droog met keukenpapier en snijd de plakken in gelijke blokjes. Roerbak de blokjes met de ui en paprika mee tot ze bruin zijn.
  • 6 Voeg de biefreepjes toe en roerbak op een hoge stand enkele minuten mee.
  • 7 Voeg als laatste de rijst toe en roerbak op middelhoge stand enkele minuten mee.
  • 8 Breng op smaak met citroensap en gehakte peterselie.
  • 9 Garneer eventueel met partjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté