- 1 Klop de eieren los. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak de garnalen op een hoge stand, tot ze net gaar zijn. Neem uit de pan en houd apart.
- 2 Roerbak de knoflook, gember, het wit van de bosui en de wortel kort in het bakvet. Voeg 1 eetlepel olie toe en laat goed heet worden. Voeg de gekookte rijst en doperwten toe, besprenkel met de ketjap en roerbak 2 minuten tot de rijst warm is.
- 3 Schuif het rijstmengsel naar één kant van de pan. Verhit 1 eetlepel olie aan de lege kant en voeg de eieren toe. Roerbak deze tot ze bijna gaar zijn. Voeg de garnalen en taugé toe en roer door.
- 4 Neem de pan van de warmtebron. Besprenkel met de sesamolie, strooi de overige bosui erover en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met partjes limoen.
bereidingstip
Dit is het perfecte gerecht om overgebleven rijst op te maken. Je kunt de garnalen vervangen door restjes kip of tofu en andere groentesoorten toevoegen, zoals paprika, paksoi of champignons.. Een scheutje gembersiroop is een goede vervanger voor de verse gember in dit recept.. Bestrooi de gebakken rijst ook eens met sesamzaad.