- 1 Kook de rijst. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok- of hapjespan en roerbak hierin de garnalen circa 3 minuten. Schep uit de pan en houd apart.
- 2 Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en roerbak hierin de wokgroenten circa 5 minuten. Voeg de ketjap, sambal en gekookte rijst toe en roer goed door.
- 3 Schuif het rijstmengsel naar een kant in de pan. Giet de overige zonnebloemolie aan de andere kant in de pan en voeg de eieren toe. Roerbak deze in 1-2 minuten bijna gaar. Voeg de garnalen weer toe.
- 4 Neem de pan van de warmtebron. Besprenkel met de sesamolie, roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
bereidingstip
Met hetzelfde gemak serveer je dit recept mild of spicy. Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Vervang dan de sambal oelek door 1 eetlepel ketjap asin, Japanse sojasaus of maak het nog zoeter met extra ketjap manis. Houd je juist van extra pittig? Voeg dan meer sambal toe.