4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Gebakken rijst met knolgroenten en kippenvleugeltjes

Gebakken rijst met knolgroenten en kippenvleugeltjes

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kipkruiden

dit product is niet beschikbaar

800 gram kippenvleugels
1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst een minuut korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitstomen en afkoelen.
  • 2 Snijd de groenten in kleine blokjes en blancheer ze 3 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat ze afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Schud de kippenvleugels om met de kipkruiden en 1 eetlepel olie en leg ze op een bakplaat.
  • 4 Bak de kippenvleugeltjes in circa 20 minuten gaar in de oven. Keer ze halverwege de baktijd een keer.
  • 5 Verwarm ondertussen een paar eetlepels olie in een wok en fruit de uien circa 5 minuten. Voeg de knoflook, de gembersiroop en de blokjes groenten toe en roerbak nog 5 minuten op middelhoge stand tot alles lichtbruin en kleverig is.
  • 6 Voeg de rijst toe en bak al roerend nog een paar minuten tot alles goed warm is. Serveer met de kippenvleugels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes