4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken rijst met zalm en doperwtjes

Gebakken rijst met zalm en doperwtjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de ui en rijst circa 10 minuten. Roer af en toe, maar niet te vaak. De rijst moet een beetje kleur krijgen.
  • 2 Verhit intussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierin de zalmfilets in 8-10 minuten aan beide kanten gaar. Voeg de knoflook en paprika toe aan de rijst en bak al roerend 2 minuten op een hoge stand.
  • 3 Voeg de doperwten, sojasaus en sesamolie toe en schep goed om. Bestrooi de gebakken rijst met de bosui en leg de zalmfilets erop. Serveer met de limoenpartjes.

bereidingstip

Wanneer je de rijst de avond van tevoren al kookt, is dit gerecht niet alleen sneller klaar, je kunt de rijst ook veel beter opbakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté