4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Gebakken schol met preistamppot

Gebakken schol met preistamppot

ingrediënten


35 min
4 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

600 gram scholfilets
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram preien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook 3-4 minuten.
  • 2 Besprenkel de schol met citroensap en bestrooi met zout en peper. Meng amandelen, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper.
  • 3 Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door eiwit en daarna door het amandel-broodmengsel. Bak de schol in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 4 Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de schol op de preistamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes