2 personen
hoofdgerecht
recepten gebakken vegetarische schnitzel met aardappelpuree en geroosterde bimi

gebakken vegetarische schnitzel met aardappelpuree en geroosterde bimi

ingredi├źnten


2 personen
1 zout
1 versgemalen peper
1 scheutje zonnebloemolie
1 halve citroen
400 gram bimi
2 vegetarische schnitzels
6 takjes platte peterselie (fijngesneden)
2 eetlepels roomboter
15 centiliter melk
400 gram kruimige aardappels

  • 1 Schil aardappels, snijd niet te grof en zet ze op met gezouten water. Kook in ongeveer 20 minuten volledig gaar.
  • 2 Giet af, stoom droog en voeg er de melk en de roomboter aan toe.
  • 3 Stamp met een pureestamper tot een mooie puree. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm, terwijl de aardappels koken, een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en rooster er de bimi 5 minuten in. Blus af met wat citroensap en laat zachtjes smoren tot de bimi beetgaar is. Kruid met zout en peper.
  • 5 Bak in een anti-aanbakpan in een lekkere scheut olie aan om en om de vegetarische schnitzel tot deze mooi gekleurd en lekker krokant is.
  • 6 Serveer de aardappelpuree met de geroosterde groente en de schnitzel. Leg er nog een schijfje citroen bij.