- 1 Schil aardappels, snijd niet te grof en zet ze op met gezouten water. Kook in ongeveer 20 minuten volledig gaar.
- 2 Giet af, stoom droog en voeg er de melk en de roomboter aan toe.
- 3 Stamp met een pureestamper tot een mooie puree. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
- 4 Verwarm, terwijl de aardappels koken, een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en rooster er de bimi 5 minuten in. Blus af met wat citroensap en laat zachtjes smoren tot de bimi beetgaar is. Kruid met zout en peper.
- 5 Bak in een anti-aanbakpan in een lekkere scheut olie aan om en om de vegetarische schnitzel tot deze mooi gekleurd en lekker krokant is.
- 6 Serveer de aardappelpuree met de geroosterde groente en de schnitzel. Leg er nog een schijfje citroen bij.