4 personen
eenvoudig
35 min.
bijgerecht
home recepten Gebakken worstjes met druiven

Gebakken worstjes met druiven

ingrediënten


35 min
4 personen
3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram druiven

dit product is niet beschikbaar

8 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

8 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de venkel circa 10 minuten op middelhoge stand. Voeg de worstjes toe en bak 10 minuten verder op een lage stand.
  • 2 Voeg de druiven toe en bak circa 8 minuten mee, tot de druiven licht gekleurd zijn. Giet de balsamicoazijn erbij en verwarm 1 minuut mee.

bereidingstip

In Italië serveren ze deze gebakken worstjes met druiven met polenta, een soort griesmeelpap van maisgriesmeel. Maar aardappelpuree is ook lekker erbij.

wijnadvies

Lekker met Estola Reserva, een houtgerijpte tempranillo uit het midden van Spanje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 15 gram