4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken zalm met mangosalade

Gebakken zalm met mangosalade

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de vissaus met de sojasaus, azijn, suiker en knoflook. Roer tot de suiker is opgelost. Giet kokend water over de taugé en laat uitlekken. Meng de mango met de taugé, ijsbergsla, paprika en rode ui. Giet de dressing erover en laat marineren.
  • 2 Verhit intussen een pan op een hoge stand. Voeg zodra de pan heet is de zalmfilets toe en bak eerst met de huidkant naar beneden. Bak een paar minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Bestrooi met zout. Keer de filets om en bak circa 5 minuten, tot de zalm gaar is.
  • 3 Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Serveer de zalm op de salade en bestrooi met de cashewnoten en uitjes. Lekker met een partje limoen en koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté