4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken zalmfilet met limoensaus

Gebakken zalmfilet met limoensaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 druppels Thaise vissaus
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Boen de limoenen schoon, rasp de schil van een limoen en pers de limoen uit. Snijd de andere limoen in partjes.
  • 2 Leg de zalm op de huidkant in een ovenschaal en bedruppel met wat limoensap. Bestrooi met zout en laat even rusten.
  • 3 Verhit de boter en bak hierin de zalm een paar minuten op de huid. Neem uit de pan en leg terug in de schaal met de huidkant naar boven. Zet de schaal in het midden van de oven.
  • 4 Fruit intussen in dezelfde pan de sjalot en 1 theelepel limoenrasp circa 4 minuten. Blus af met de wijn en room en breng aan de kook.
  • 5 Zet de warmtebron laag en roer de rest van het limoensap en de rode peper door de saus. Warm even mee en breng de saus verder op smaak met een paar druppels vissaus of wat zout.
  • 6 Controleer na circa 20 minuten of de zalm gaar is. Schep een lepel saus op warme borden en leg hier een stuk zalm op. Bestrooi met de koriander en garneer met partjes limoen. Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 27 gram