4 personen
bijgerecht
recepten Gebraden kipfilet met druiven

Gebraden kipfilet met druiven

ingrediënten


4 personen
100 ml kippenbouillon
200 ml (Italiaanse) rode wijn
150 gram rode druiven
2 takjes rozemarijn
50 gram boter
4 hele kipfilets
4 plakken pancetta of rauwe ham

  • 1 Wikkel de pancetta om de kipfilets heen en bind vast met keukengaren.
  • 2 Smelt de boter in een pan en voeg de rozemarijn toe.
  • 3 Bak de kipfilets hierin aan beide kanten op middelhoge stand goudbruin.
  • 4 Leg de kip in een ovenschaal en voeg de druiven toe.
  • 5 Giet de wijn en bouillon in de koekenpan en laat circa 10 minuten pruttelen op middelhoge stand.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • 7 Giet de bouillon bij de kip in de ovenschaal en braad circa 8 minuten in de oven.
  • 8 Neem de kipfilets uit de ovenschaal en houd apart.
  • 9 Giet het braadvocht in een pan en kook de saus op middelhoge stand in circa 5 minuten tot de gewenste dikte.
  • 10 Leg de kipfilets op een bord, giet de saus erover en lepel de druiven ernaast.

bereidingstip

Gebruik de Sensi Chianti als Italiaanse rode wijn in dit recept en drink hem ook erbij.