4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Gebraden rosbief met mosterdsaus

Gebraden rosbief met mosterdsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
200 milliliter kookroom
2 eetlepels grove mosterd
250 milliliter rode wijn
50 gram boter
700 gram rosbief
300 gram sjalotjes

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi het vlees met de peper. Verhit de boter en bak het vlees hierin rondom bruin.
  • 2 Voeg de sjalotjes toe en bak ze 2 minuten mee.
  • 3 Strooi zout over het vlees. Schenk de rode wijn erbij en stoof de rosbief zachtjes 25 minuten met de deksel op de pan. Keer het vlees af en toe om.
  • 4 Haal het vlees uit de pan, verpak het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
  • 5 Breng intussen het braadvocht aan de kook, roer mosterd en kookroom erdoor en laat de saus iets inkoken.
  • 6 Snijd de rosbief in plakken, voeg het vleessap bij de saus. Leg het vlees op een warme schaal, giet een beetje saus erover en presenteer er gekookte krielaardappeltjes en rode kool of zuurkool bij.

wijnadvies

Dit gerecht is een fraaie Bordeaux waard, of een Cabernet Sauvignon uit eigenlijk de gehele wereld: uit Chili, uit Zuid-Afrika of uit Australië (16-18°C


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 567 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 52 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier