4 personen
uitdagend
40 min.
lunch, brunch, bijgerecht, ontbijt
home recepten Gedraaid zadenbrood

Gedraaid zadenbrood

ingrediënten


40 min
4 personen
20 gram sesamzaadjes

dit product is niet beschikbaar

20 gram maanzaadjes
bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Klop de eidooier los met 1 eetlepel melk. Kneed van de brooddeegmix, 175 ml water, de overige melk, de helft van het ei-melkmengsel en de boter een soepel deeg. Laat afgedekt circa 20 minuten rijzen.
  • 2 Druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikke lap en rol op tot een sliert. Vouw de sliert dubbel en draai om elkaar heen. Vouw in een cirkel en druk de uiteinden op elkaar.
  • 3 Leg het deeg in de ronde bakvorm en bestrijk met de rest van het ei-melkmengsel. Bestrooi met de zaadjes en laat afgedekt nog 50 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Bak het brood in de oven in circa 25 minuten goudgeel en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.

bereidingstip

Serveer dit brood met ajvar en ingelegde groenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté