gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Gefermenteerde groenten

Gefermenteerde groenten

ingrediënten


15 min
1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

1 rauwe biet
bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

weckpot

schone jampot

  • 1 Bewaar de groene bladeren van de bloemkool en maak deze goed schoon. Maak pekelwater met 2% zout: los hiervoor al roerend 20 gram zout per liter water op.
  • 2 Doe eerst de bietjes in de pot, dan de wortels en dan de bloemkool. Voeg mosterdzaad, knoflook, tijm en rozemarijn toe.
  • 3 Giet vervolgens het pekelwater erover en leg een bloemkoolblad erop zodat alle groenten goed onder staan. Voeg eventueel wat extra water toe als de groenten nog niet helemaal onder staan.
  • 4 Sluit de weckpot goed en laat 15 dagen rusten op een warme, donkere plaats. Open dan de pot, hierbij ontstaan kleine belletjes. Lekker als borrelhapje, in salades of als tafelzuur.

bereidingstip

Door de rode bietjes kleurt het pekelwater na verloop van tijd roze. Ook kan er een witte waas ontstaan en zie je soms belletjes in de pot. Dit kan geen kwaad: het komt door de fermentatie die plaatsvindt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté