4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gefrituurde garnalen met chilimayo

Gefrituurde garnalen met chilimayo

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram mayonaise
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram rauwe garnalen

dit product is niet beschikbaar

5 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Laat het filodeeg ontdooien. Laat tegelijk de garnalen ontdooien en goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier en bestrijk met een mengsel van de olijfolie, knoflook, sap van ½ limoen, chilipeper en zeezout.
  • 2 Snijd de vellen filodeeg in de lengte in repen van 1-2 cm en rol elke garnaal in een reep deeg. Frituur de garnalen in een laagje zonnebloemolie in een paar minuten goudbruin.
  • 3 Serveer direct met een sausje van de mayonaise met een flinke snuf chilipeper en de rasp en sap van ½ limoen.

wijnadvies

De druiven in Sensas Grenache-Syrah Rosé vullen elkaar probleemloos aan. Grenache geeft fruitigheid en syrah geeft kracht. Dat laatste komt goed uit, want kracht heb je nodig om overeind te blijven bij de pittige chilimayo van de gefrituurde garnalen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram