4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Gefrituurde zeevruchten met perziksalsa

Gefrituurde zeevruchten met perziksalsa

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 perziken

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

1 liter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram gemengde zeevruchten
25 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

125 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng het zelfrijzend bakmeel met de maizena. Dep de zeevruchten droog met keukenpapier en wentel ze vervolgens door het bakmeel. Schud het overtollige meel eraf.
  • 2 Verhit de frituurolie tot 175ºC. Frituur hierin de zeevruchten in delen circa 2 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Halveer voor de salsa de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de overige ingrediënten voor de salsa. Serveer de zeevruchten met de perziksalsa. Bestrooi met de dille, zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté