4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Geglaceerde wortel met gember en knoflook

Geglaceerde wortel met gember en knoflook

ingrediënten


20 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakken.
  • 2 Verwarm de boter met de olie op lage stand en laat de wortelrepen hierin al roerend in circa 5 minuten glaceren.
  • 3 Voeg de gember en knoflook toe en laat nog enkele minuten zachtjes mee fruiten zonder dat ze verkleuren.
  • 4 Breng de wortel op smaak met zout en peper en serveer in een schaal.

bereidingstip

Lekker bij de entrecote, de courgette en de spies van zalm en kabeljauw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 1 gram