4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Geglaceerde wortel met gember en sesam

Geglaceerde wortel met gember en sesam

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warm water
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 bos bospeen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de wortels en snijd het groene loof eraf. Laat de wortels heel.
  • 2 Laat 25 gram boter smelten in een wijde pan waar de wortels in passen. Schep ze op hoge stand een paar minuten om in de boter en voeg dan een eetlepel geraspte verse gember, een eetlepel citroensap, een eetlepel suiker of honing en 100 ml water toe.
  • 3 Zet de warmtebron lager en schud de wortels om. Leg het deksel op de pan en laat de wortels in circa 5 minuten beetgaar stoven. Schud de wortels regelmatig om zodat ze allemaal worden bedekt met een laagje stroperig vocht.
  • 4 Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes goudbruin en strooi deze voor het serveren over de geglaceerde wortels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 121 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 2 gram