- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappels circa 7 minuten in water met zout tot ze aan de buitenkant een beetje zacht zijn, maar nog hard aan de binnenkant. Giet af en schud op in een zeef of vergiet zodat de randjes korrelig zijn.
- 2 Giet 8 eetlepels olie in de braadslede, zet deze 5 minuten in de hete oven en schep dan de aardappels erdoor. Zet 50-60 minuten in de oven en schep halverwege de baktijd om.
- 3 Bak intussen de beenham rondom in de andere braadslede heel licht in 1 eetlepel arachideolie.
- 4 Meng de abrikozenjam met de gezeefde tomaten, limoensap, zout en peper. Verdeel dit mengsel over de beenham en laat circa 10 minuten intrekken. Zet de beenham naast de aardappels in de oven en bak circa 40 minuten.
- 5 Dek af met aluminiumfolie als de ham te donker wordt. Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder folie.
- 6 Schep de rozemarijn door de aardappels en bestrooi ze met grof zeezout. Snijd de beenham in plakken en serveer met de geroosterde aardappels. Deze geroosterde beenham smaakt lekker met boontjes of wortels.
bereidingstip
Vervang in dit recept de beenham door varkensrollade of varkensfilet. . Neem sinaasappelmarmelade in plaats van abrikozenjam.
wijnadvies
Serveer bij dit recept een rosé, zoals Sensas Syrah.