8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Geglazuurde sinaasappelcake

Geglazuurde sinaasappelcake

ingrediënten


25 min
8 personen
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappellikeur
1 eetlepel sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

150 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 navelsinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de amandelen met de suiker, vanillesuiker en een flinke snuf zout fijn in een keukenmachine.
  • 2 Snijd de sinaasappel met schil in vieren en verwijder de pitjes. Voeg de sinaasappelkwarten toe aan de amandelen en maal helemaal fijn.
  • 3 Voeg de boter toe en mix erdoor. Doe al kloppend de eieren erbij en als laatste het bakmeel tot alles goed en luchtig is vermengd.
  • 4 Schep het cakebeslag in de cakevorm. Schud zacht met de vorm om grote luchtbellen te voorkomen en bak de cake in de oven in circa 50 minuten gaar (controleer met een prikker in het midden van de vorm). Laat afkoelen en haal uit de vorm. Zet de cake op een rooster of schaal.
  • 5 Roer de poedersuiker los met het sinaasappelsap (of de likeur) tot een vloeibaar, glad glazuur. Giet het glazuur over de cake en laat uitharden. Bestrooi met de sinaasappelrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté