4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerd stokbrood met kipshoarma en yoghurtsaus

Gegratineerd stokbrood met kipshoarma en yoghurtsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd het stokbrood in de lengte open zodat je 2 helften hebt. Halveer deze zodat je 4 stukken stokbrood hebt. Hol ze uit, het broodkruim mag je opeten.
  • 2 Ga verder met de saus. Druk met de platte kant van een mes op de zijkant van de knoflook. Haal de schilletjes eraf en snijd de knoflook in stukjes. Meng de knoflook met de yoghurt, peterselie, zout en peper. Zet de saus apart. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Was de komkommer en snijd deze in dikke plakken en daarna in heel kleine blokjes. Snijd de tomaatjes doormidden of snijd ze in kwarten.
  • 4 Snijd de kipfilet in reepjes of stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip met de kruiden 5-6 minuten.
  • 5 Verdeel de komkommer over het stokbrood. Schep de gebakken kip erop en verdeel wat tomaatjes erover.

bereidingstip

Vervang de komkommer in dit recept door geraspte wortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté