- 1 Snijd het stokbrood in de lengte open zodat je 2 helften hebt. Halveer deze zodat je 4 stukken stokbrood hebt. Hol ze uit, het broodkruim mag je opeten.
- 2 Ga verder met de saus. Druk met de platte kant van een mes op de zijkant van de knoflook. Haal de schilletjes eraf en snijd de knoflook in stukjes. Meng de knoflook met de yoghurt, peterselie, zout en peper. Zet de saus apart. Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 3 Was de komkommer en snijd deze in dikke plakken en daarna in heel kleine blokjes. Snijd de tomaatjes doormidden of snijd ze in kwarten.
- 4 Snijd de kipfilet in reepjes of stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip met de kruiden 5-6 minuten.
- 5 Verdeel de komkommer over het stokbrood. Schep de gebakken kip erop en verdeel wat tomaatjes erover.
bereidingstip
Vervang de komkommer in dit recept door geraspte wortel.