4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Gegratineerde aardappels

Gegratineerde aardappels

ingrediënten


30 min
4 personen
snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

4 grote aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk ze met olie. Leg ze in een ovenschaal en bak ze in circa 1 uur gaar in de oven.
  • 2 Meng de crème fraîche met de geitenkaas en een deel van de tijm. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Laat de aardappels afkoelen. Dit kan een dag van tevoren.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aardappels in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
  • 4 Prik met een vork de binnenkant van de aardappel goed los en rul, maar laat de schil heel. Verdeel het kaasmengsel over de aardappels en leg er nog een takje tijm op of bestrooi met wat losse tijmblaadjes.
  • 5 Bak de aardappels in circa 15 minuten mooi bruin in de oven. Serveer bijvoorbeeld bij gevulde kip.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 6 gram