4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Gegratineerde aardappeltaart met spek

Gegratineerde aardappeltaart met spek

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

800 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Kook de aardappelen in circa 15 minuten net gaar. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze. Snijd ze in dunne plakken.
  • 2 Bak ondertussen de spekblokjes met de tijm en uiringen knapperig. Voeg de knoflook toe en fruit nog enkele minuten.
  • 3 Beboter een ovenschaal of eenpersoons schaaltjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Leg de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal en strooi er wat zout en peper over. Verdeel de helft van de spekblokjes en ui erover. Vervolg met de rest van de aardappelplakjes en dek af met de rest van de spekjes en ui.
  • 5 Klop de eieren los met de room en wat zout en peper en giet dit over de aardappelen.
  • 6 Schud een beetje met de vorm zodat alles zich goed verdeelt en dek af met een laagje geraspte kaas.
  • 7 Bak de taart in circa 30 minuten gaar en bruin. Laat de taart even rusten voor u hem aansnijdt.

bereidingstip

Lekker met een stukje vlees of vis en salade of groenten naar keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 17 gram