4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Gegratineerde aardbeien met rozemarijnhoning

Gegratineerde aardbeien met rozemarijnhoning

ingrediënten


25 min
4 personen
eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter honing

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage ovenschaaltjes

  • 1 Maak de aardbeien schoon en laat ze heel. Marineer ze in honing met een vleugje gemalen peper en de rozemarijn (dit kan een dag van tevoren).
  • 2 Verwarm de melk en slagroom zonder te koken en laat hierin het vanillestokje 10 minuten trekken. Schraap de zaadjes eruit en roer ze door het roommengsel.
  • 3 Roer de suiker en 2 eetlepels van de roomvloeistof door de eidooiers. Voeg dit bij de melk en room en laat het binden zonder te koken.
  • 4 Giet het mengsel in een koude schaal en laat iets afkoelen (kan een dag van tevoren).
  • 5 Klop er vlak voor gebruik de geklopte slagroom door, leg de aardbeien met de bolle kant boven in de schaaltjes.
  • 6 Schep de saus erover, strooi er heel dun poedersuiker op en zet het gerecht even onder een hete ovengrill of gebruik een crème brûlée-brander tot de saus heel licht gekleurd is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté