4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde auberginerolletjes met ricotta en rode pesto

Gegratineerde auberginerolletjes met ricotta en rode pesto

ingrediënten


30 min
4 personen
50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
4 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 grote aubergines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Was en snijd de aubergines in 12-14 plakken. Bestrooi de plakken aubergine met een beetje zout en laat ze op een stuk keukenpapier circa een half uur uitlekken. Spoel ze af en dep ze goed droog.
  • 2 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de plakken aubergine om en om lichtbruin. Laat ze op keukenpapier afkoelen en uitlekken.
  • 3 Roer de pesto door de ricotta en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Droog de boterhammen in een broodrooster, maar laat ze niet verkleuren. Verkruimel ze en meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas.
  • 5 Verwarm de oven voor op 220°C. Schep op elke plak aubergine een lepeltje ricotta en rol de aubergine losjes op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
  • 6 Bestrooi ze met het kaas-broodkruim en bak ze in circa 15 minuten goudbruin.
  • 7 Maal ondertussen de basilicum met de pijnboompitten en olie tot een fijne saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Verdeel een beetje saus in het midden van 4 borden en schep hier per bord 3 à 4 auberginerolletjes op. Garneer met mooie blaadjes basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram