- 1 Was en snijd de aubergines in 12-14 plakken. Bestrooi de plakken aubergine met een beetje zout en laat ze op een stuk keukenpapier circa een half uur uitlekken. Spoel ze af en dep ze goed droog.
- 2 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de plakken aubergine om en om lichtbruin. Laat ze op keukenpapier afkoelen en uitlekken.
- 3 Roer de pesto door de ricotta en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- 4 Droog de boterhammen in een broodrooster, maar laat ze niet verkleuren. Verkruimel ze en meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas.
- 5 Verwarm de oven voor op 220°C. Schep op elke plak aubergine een lepeltje ricotta en rol de aubergine losjes op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
- 6 Bestrooi ze met het kaas-broodkruim en bak ze in circa 15 minuten goudbruin.
- 7 Maal ondertussen de basilicum met de pijnboompitten en olie tot een fijne saus en breng op smaak met zout en peper.
- 8 Verdeel een beetje saus in het midden van 4 borden en schep hier per bord 3 à 4 auberginerolletjes op. Garneer met mooie blaadjes basilicum.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.