4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Gegratineerde bleekselderij met tijm en kaas

Gegratineerde bleekselderij met tijm en kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse tijm
1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 struik bleekselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd van de onder- en bovenkant van de stengels een klein stukje af. Leg de stengels tegen elkaar op de bakplaat en bestrijk licht met olie. Bak de bleekselderij circa 10 minuten hoog in de oven.
  • 2 Verhit intussen de boter en fruit hierin de ui en tijm enkele minuten op een lage stand. Verkruimel de geroosterde boterhammen.
  • 3 Meng het broodkruim met de kaas en gebakken ui en breng op smaak met peper.
  • 4 Bestrooi de bleekselderij met dit mengsel en gratineer 5-10 minuten in de oven. Lekker bij zalm of kip.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté