4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Gegratineerde bloemkool met mosterd

Gegratineerde bloemkool met mosterd

ingrediënten


15 min
4 personen
4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

175 gram Melkan oude 48+ kaas geraspt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Melkan verse slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Melkan roomboter ongezouten
1 grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Blancheer de bloemkool­ roosjes 3 minuten in kokend water met zout. Giet af, laat goed uitlekken en verdeel over de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de boter in een (steel)pan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten op een lage stand. Roer de slagroom en mosterd erdoor en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Laat de helft van de kaas al roerend smelten in de room en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de saus over de bloemkool en bestrooi met de rest van de kaas en tijmblaadjes. Gratineer de bloemkool in 10­-15 minuten hoog in de oven. Lekker bij kip of varkensvlees.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté