4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Gegratineerde bloemkoolschotel met zoete aardappel

Gegratineerde bloemkoolschotel met zoete aardappel

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Breng een grote pan, waar de bloemkool in zijn geheel in past, half gevuld met water en een schepje zout aan de kook. Leg de bloemkool met de roosjes naar beneden in het kokende water en kook onafgedekt circa 8 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd de bloemkool in plakken van 1 cm dik.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schaaf de zoete aardappels in heel dunne plakjes. Verdeel de helft van de aardappelplakjes over de ovenschaal en bestrooi met peper. Verdeel 50 gram kaas erover, vervolg met de helft van de bloemkool en bestrooi met peper. Verdeel hierover nog 50 gram kaas, de rest van de aardappelplakjes en bestrooi met peper.
  • 3 Giet de room erover en schud met de schaal om alles goed te verdelen. Leg de laatste plakken bloemkool bovenop, druk een beetje aan en verdeel de rest van de kaas erover. Bestrooi met de pijnboompitten en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel circa 40 minuten in het midden van de oven. Verwijder dan het folie en bak in circa 15 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip