2 personen
hoofdgerecht

gegratineerde enchilladas met peulvruchten

terug naar recept
home recepten gegratineerde enchilladas met peulvruchten

gegratineerde enchilladas met peulvruchten

ingrediënten


2 personen
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
3 takjes verse koriander (grofgesneden)
1 halve limoen
50 gram geraspte kaas
4 middelgrote tomaten
3 grote tortillawraps
2 eetlepels sweet chilisaus
4 eetlepels zure room
1 blikje kidneybonen (uitgelekt)
1 blikje Mexicaanse melange (uitgelekt)
1 scheutje olijfolie of zonnebloemolie
250 gram champignons

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 graden met de grillstand aan.
  • 2 Snijd de champignons in vieren. Verwarm een scheutje olie in een antiaanbakpan en bak er de champignons mooi goudbruin in. Kruid met zout en peper.
  • 3 Voeg de uitgelekte Mexicaanse melange en de kidneybonen toe en meng er de helft van de zure room en de chilisaus doorheen. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd de tomaten in vieren, snijd er de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 5 Leg de tortillawraps naast elkaar op het aanrecht en verdeel er de bonenvulling over. Rol netjes op en leg naast elkaar in een ovenschaal.
  • 6 Verdeel er de gesneden tomaat en de geraspte kaas overheen. Plaats in de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 10 minuten gratineren.
  • 7 Snijd de gegratineerde tortillawraps doormidden en verdeel over 2 borden. Lepel er een beetje zure room bij en bestrooi met de koriander. Serveer met 2 partjes limoen.

Terugroepactie | Kips Vega Paté