4 personen
gemiddeld
5 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Gegratineerde gamba's met groene asperges en tomaatjes

Gegratineerde gamba's met groene asperges en tomaatjes

ingrediënten


5 min
4 personen
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje whisky
300 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

50 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 snee witbrood

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene asperges
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste bakjes

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de asperges in 3 minuten beetgaar.
  • 2 Verkruimel intussen de boterham en meng het broodkruim met 1 eetlepel olie, de bieslook, parmezaan en peper.
  • 3 Zet de warmtebron lager en fruit de knoflook en tomaatjes in de wok bij de asperges. Voeg de gamba’s toe en bak deze 1 minuut mee. Blus eventueel af met whisky, schakel de warmtebron uit en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel het gambamengsel over de schaaltjes en bestrooi met het bieslook-kaasmengsel. Gratineer de schaaltjes 5-8 minuten in de oven tot de kaas een beetje gesmolten en goudbruin is.

wijnadvies

Deze gegratineerde gamba’s vormen een perfecte combinatie met een Chardonnay van topkwaliteit: Bourgogne.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 19 gram