4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde gehaktballetjes

Gegratineerde gehaktballetjes

ingrediënten


50 min
4 personen
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Meng het gehakt met de gehaktkruiden en tomatenketchup en voeg paneermeel toe tot het gehakt smeuïg is. Rol er 12 kleine balletjes van en zet ze afgedekt een half uur in de koelkast.
  • 2 Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Fruit de ui 5 minuten in de olie. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en roer dit 1 minuut door. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 10 minuten sudderen.
  • 3 Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak ze 5 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
  • 4 Roer de basilicum door de tomatensaus en giet de saus over de balletjes. Bestrooi met mozzarella en gratineer een paar minuten hoog in de oven.
  • 5 Lekker met brood of pasta.

wijnadvies

Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Blason des Mages, Côtes du Ventoux, Poème Syrah Grenache, Zuydpunt Cabernet Shiraz


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 32 gram