4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde gnocchi met knoflookgarnalen

Gegratineerde gnocchi met knoflookgarnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes garnalen in knoflookmarinade
1 pot pastasaus piccante

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram roerbakgroenten Italiaanse stijl
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram gnocchi

benodigdheden

4 eenpersoonsovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen gaar.
  • 2 Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de roerbakgroenten 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 2 min. Schenk de pastasaus erbij en verwarm nog 2 min.
  • 3 Verdeel de gnocchi over de ovenschaaltjes. Schep de groentesaus erover. Leg de garnalen erop.
  • 4 Scheur de mozzarella in stukjes. Meng ze met de citroenrasp, oregano en de rest van de olijfolie. Verdeel de mozzarella over de garnalen. Breng op smaak met peper.
  • 5 Bak de gnocchischoteltjes in de voorverwarmde oven in 20 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip

Snijd de citroen in partjes en serveer erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 846 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 111 gram
eiwit 29 gram