2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde groene asperges met mozzarella en kappertjes

Gegratineerde groene asperges met mozzarella en kappertjes

ingrediënten


20 min
2 personen
75 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

350 gram groene asperges

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Kook ze in water met zout in ca. 6 min. beetgaar. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken. Leg ze in de ovenschaal.
  • 3 Hak de kappertjes grof. Scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de kappertjes en mozzarella over de asperges. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • 4 Bak de asperges in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin.
  • 5 Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 10 min. goudbruin en gaar. Voeg na 5 min. de naalden van de takjes rozemarijn en de olijven toe en bak mee. Bestrooi met zout naar smaak.
  • 6 Serveer de gegratineerde groene asperges met de rozemarijnolijvenpartjes.

bereidingstip

Met vlees of vis? Stop tussen de asperges gebakken spekreepjes of gerookte zalmsnippers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté