4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gegratineerde kabeljauwschotel

Gegratineerde kabeljauwschotel

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelplakjes circa 5 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken (of gaar ze afgedekt in de magnetron circa 3 minuten op 800 Watt).
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak nog circa 1 minuut. Roer de melk en room er in gedeelten door en breng al roerend aan de kook tot de saus bindt. Voeg zout en versgemalen peper toe.
  • 3 Verdeel de helft van de aardappelplakjes overlappend op de bodem van de schaal.
  • 4 Meng de vis, broccoli en de helft van de kaas door de saus. Schep de saus op de aardappelplakjes. Dek af met de rest van de aardappels en bestrooi met de rest van de kaas.
  • 5 Zet het gerecht circa 25 minuten in de oven tot het goudbruin is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 694 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes