4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde kip in salie-tomatensaus

Gegratineerde kip in salie-tomatensaus

ingrediënten


15 min
4 personen
focaccia

dit product is niet beschikbaar

ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

750 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 handje salieblaadje

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 210ºC. Pureer de tomaten met de knoflook.
  • 2 Hak de helft van de salieblaadjes en schep ze door de tomatensaus. Giet deze saus in een ovenschaal of braadslede.
  • 3 Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze naast elkaar in de tomatensaus. Verdeel de mozzarella erover, leg een blaadje salie erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • 4 Gratineer circa 25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is. Meng intussen de sla met een scheutje olijfolie en voeg de pesto toe.
  • 5 Garneer de kip met de rest van de salie en serveer met de salade en het brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 63 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté