4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde kip met tomatensaus en mozzarella

Gegratineerde kip met tomatensaus en mozzarella

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de rode peper, ui en knoflook 2-3 minuten. Blus af met de wijn en laat een beetje inkoken.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes met sap toe en kook zachtjes tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en de oregano.
  • 4 Bestrooi de kipfilets met zout, peper en de bloem. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kipfilets aan beide kanten lichtbruin.
  • 5 Leg de kip in de ovenschaal en schep de tomatensaus erop. Verdeel de olijven en mozzarella erover. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 6 Lekker met pasta of gebakken aardappels en broccoli.

bereidingstip

Vervang de rode wijn in dit recept door witte wijn of kippenbouillon.. Gratineer de kip ook eens met gorgonzola, brie of camembert.

wijnadvies

Sensi Chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté