4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gegratineerde koolvisschotel

Gegratineerde koolvisschotel

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvrieskoolvisfilets

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

200 gram waspenen

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de wortel en bleekselderij 1 minuut, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Meng wortel en bleekselderij door de komkommer. Voeg peper en zout toe en schep de groente in een ovenschaal.
  • 3 Giet de gezeefde tomaten erover. Dep de vis droog en snijd deze in repen of blokken. Leg de vis op het groentemengsel.
  • 4 Verdeel de aardappelschijfjes er dakpansgewijs over. Meng de helft van de kaas door de crème fraîche of kookroom. Verdeel dit over de aardappels.
  • 5 Strooi de rest van de kaas erover en zet het gerecht 25 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin en gaar is.

bereidingstip

Bereid de schotel een dag van tevoren voor. Zet hem afgedekt in de koelkast. Verdeel de crème fraîche en kaas erover vlak voor het gerecht in de oven gaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté