- 1 Controleer de mosselen. Verwijder openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten. Verwarm de oven voor op 220ºC of zet de ovengrill aan.
- 2 Kook de mosselen met de bosui en wijn afgedekt 6-7 minuten tot de schelpen openstaan.
- 3 Schep de mosselen uit de pan. Verwijder één schelphelft, haal de mosselen los van de schelp en leg ze terug in de schelpen.
- 4 Maal het brood met de citroenrasp, -sap, pesto, knoflook en olijfolie tot een dikke pasta. Verdeel deze pasta over de mosselen en bestrooi met de kaas.
- 5 Bestrooi een bakplaat met een laag grof zeezout en leg de mosselen erop. Gratineer circa 8 minuten in de oven of 2-3 minuten onder de grill.
bereidingstip
Vervang de pesto in dit recept door 1 eetlepel gehakte dille.. Neem geraspte emmentaler in plaats van Parmezaanse kaas.