4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Gegratineerde mosselen met spek

Gegratineerde mosselen met spek

ingrediënten


25 min
4 personen
2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

20 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram mosselen

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Stoom de mosselen open en laat ze afkoelen. Verwijder de lege schelpen en leg de gevulde schelpen op een bakplaat.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten op een lage stand. Voeg het spek toe en bak enkele minuten. Blus af met de wijn en laat 1 minuut koken. Schep in een kom en meng de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper.
  • 3 Rooster het brood droog, maar niet bruin en verkruimel het.
  • 4 Verdeel het spekmengsel met aanhangend vocht over de mosselen en bestrooi met het broodkruim.
  • 5 Verwarm de ovengrill en gratineer de mosselen vlak voor het serveren even lichtbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 10 gram